Kord käis tütrel sõbranna külas, kes soovis enda pannakaid meil küpsetada. Asendasin nisujahu ja piima ning tulemuse kohta kommenteeris autor, et “need tervislikumad pannakad on isegi paremad kui tavalised”. Pannkoogid on gluteenivabad, laktoosivabad või kui jätad või ära siis üldse piimavabad ning magustatud on steviaga seega ilma lisatud suhkruta.
Patuvabad pannkoogid
Tainas:
- 4 muna
- 200g GV jahu (Schär Mix C)
- 400ml mandlipiima
- 50g sulatatud LV võid (aga võib ka üldse ära jätta)
- Maitse järgi Golden Steviat (ma panin ca 2 tl)
- Näpuotsaga roosat soola
Valmista tainas nii nagu ikka ja küpseta õhukesed pannakad. Mina tegin nii, et vahustasin mikseris munad kohevaks, segasin sisse omavahel eelneval segatud kuivained, siis mikserdasin veidi. Nüüd sulatatud või ja ühtlase joana mandlipiim ning mikserdasin lõplikult valmis. Võid veel eraldi vispliga taignakausi põhja ja seinad üle käia sest tihtipeale jääb sinna jahu kinni.
Mõnusaid ja maitsvaid pannkoogi pühapäeva hommikuid!
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
Jaga Facebookis!