Kas oled ka üks nende hulgast, kes on alati arvanud, et lasanje tegemine on raketiteadus? Teate, see ei ole üldse nii keeruline! Lihtsalt kätte võtmise küsimus. Meie peres aga on omaette challenge see, kuidas teha asju gluteenita ja piimata. Kui sul otseselt ei ole neid talumatusi, siis võid teha täiesti tavaliste lasanje plaatide ja piimatoodetega seda sama lasanjet. Igal juhul on protsess sama ning tulemus kindlasti seda väärt, et teinekordki ise teha. 
 
Kusjuures ma esimest korda avaldasin selle retsepti Tordikooli kursuste facebooki lehel vebinari vormis. Ja peale seda vebinari on päris mitu inimest kirjutanud mulle, kuidas nad on nii tänulikud, et julgevad nüüd ise ka kodus lasanjet teha ja mis on eriti tore – neil on hea meel, et teavad kuidas nüüd valmistada jahumaitseta ja ilma tükkideta valget kastet. Olgem ausalt, see kaste on aga lasanje õnnestumise üks võtme koostisosi ning muidugi saad ju sama kastme baasil teha kodus ka ükskõik millist teist kastet. Siin ta siis on – meie pere lasanje, kõigevaba 🙂 valmistatud 30x22cm ahjuvormis. 
 

Lasanje/lasagne (gluteeni-ja kaseiinivaba)

 
  • 20 lasanje plaati (kui teed 5 plaadiga siis saad 4 kihti, kui 4 plaadiga siis saad 5 kihti) 
  • 500g hakkliha või nt tuunikala vm täidise osa
  • 500g tomatipastat/tükeldatud tomateid vm
  • 3 spl schär saiajahu või muu schäri jahusegu
  • umbes 1 klaas Flora või soja taimset köögikoort + 2 klaasi vett
  • vegan cheddar juustu riivitult 100g
  • 2 tükeldatud sibulat
  • rapsiõli või rafineeritud kooosõli
  • soola, pipart jm maitseaineid soovi korral (nt basiilik, petersell jne
Täpsema valmistamise juhendi leiad minu vebinarist Facebooki grupist Tordikooli kursused kui paned otsingusse “lasagne”.
 
Kiirelt aga siia ka valmistamise juhend:
1. Valmista kõigepealt valge kaste. Selleks pane jahu koos õliga potti ja prae seda poti põhjas mõned minutid. Lisa koor ja maitseained ning paksenda kuni kaste on valmis. 
2. Pane lasanje plaadid likku.
3. Nüüd valmista hakkliha täidis: selleks tükelda sibul ja prae klaasjaks. Lisa jahutatud hakkliha, prae kuni liha on valmis. Nüüd lisa maitseined (sool, pipar jt). Lisa ka tomatipasta ning prae mõni minut. Tomatikaste on valmis. 
4. Kui su juust ei ole riivitud, siis riivi see.
5. Pane lasanje kokku:
Kõige põhja pane natuke õli, siis valge kaste, siis aseta vormi põhja esimene rida plaate. Plaatide peale valge kaste ning siis hakkliha-tomatikaste. Lisaks võid lisada ka iga kihi vahele juustu või muud meelepärast. Siis aseta peale järgmine rida plaate, selle peale valge kaste, siis jälle hakkliha-tomatikaste, juust jne. Iga uue kihi peale pannes, võid plaate natuke suruda allapoole, et lasanje tihedam tuleks. Viimaseks kihiks jäta plaadid ja selle peale valge kaste. Kata kindlasti kõik plaadid rohke valge kastmega, seda väiksem on tõenäosus, et kusagilt ääred ära kuivavad. Kui soovid peale juustu panna, siis ära seda kohe alguses pane, vaid lisa u 7 min enne lõppu.
Küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit fooliumiga kaetult + 7 min fooliumita (lisa juust viimaseks 7ks minutiks).
 
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
 
#gluteenivaba #gluteenivabalasagne
#gluteenivabalasanje
#bipabakes #bipa #laktoosivabalasagne
#laktoosivabalasanje
#kaseiinivabalasagne
#kaseiinivabalasanje 
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Shopping Cart
Scroll to Top