Antud retsepti jaoks sain inspiratsiooni sõbranna juures serveeritud kodusest kohupiimakoogist (ei olnud aga G ja S vaba) mille jaoks katsetasin läbi kaks erinevat G ja S vaba versiooni ning avaldan selle parema.
Mahlane õuna-kohupiimakook (gluteeni- ja suhkruvaba)
Põhi:
- 200g maisijahu
- 200g riisijahu
- 50g kartulitärklist (võid ka veidi rohkem panna)
- 15 ml Golden Steviat (u 1,5 spl)
- 1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
- 200g võid
Täidis:
- 3 pakki ricotta kohupiima
- 4 muna
- 200g hapukoort
- 15ml Golden Steviat (u 1,5 spl)
- Lisaks 4 keskmist õuna ja veidi kaneeli ning Golden Steviat
Valmistamine:
- Põhja jaoks sega kokku kuivained ja näpi võiga purutaoliseks massiks. Kui jääb liiga nn märg, lisa tärklist või jahu rohkem.
- Lao 3/4 segust küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse 26cm vormi põhja ning patsuta kinni.
- Laota põhja peale viilutatud õunaviilud ning raputa nende peale kaneeli ja veidike Golden Steviat (üks pilt on ka sellest etapist).
- Täidiseks vahusta eraldi munavalged ja kollased. Sega eraldi kausis kohupiimad, hapukoor ja Golden Stevia.
- Sega munakollased kohupiima segu hulka.
- Nüüd lisa õrnalt segades sinna segusse ka vahustatud munavalged.
- Vala segu õunadega kaetud põhjale.
- Kõige peale raputa ülejäänud puru.
Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund.
Head isu!
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
#gluteenivabatort #gluteenivabakook #bipabakes #bipa #suhkruvabakook
#suhkruvaba #õunakook #gluteenivabaõunakook
Jaga Facebookis!