Antud retsepti jaoks sain inspiratsiooni sõbranna juures serveeritud kodusest kohupiimakoogist (ei olnud aga G ja S vaba) mille jaoks katsetasin läbi kaks erinevat G ja S vaba versiooni ning avaldan selle parema.

Mahlane õuna-kohupiimakook (gluteeni- ja suhkruvaba)

Põhi:

  • 200g maisijahu
  • 200g riisijahu
  • 50g kartulitärklist (võid ka veidi rohkem panna)
  • 15 ml Golden Steviat (u 1,5 spl)
  • 1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
  • 200g võid

Täidis:

  • 3 pakki ricotta kohupiima
  • 4 muna
  • 200g hapukoort
  • 15ml Golden Steviat (u 1,5 spl)
  • Lisaks 4 keskmist õuna ja veidi kaneeli ning Golden Steviat

Valmistamine:

  • Põhja jaoks sega kokku kuivained ja näpi võiga purutaoliseks massiks. Kui jääb liiga nn märg, lisa tärklist või jahu rohkem.
  • Lao 3/4 segust küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse 26cm vormi põhja ning patsuta kinni.
  • Laota põhja peale viilutatud õunaviilud ning raputa nende peale kaneeli ja veidike Golden Steviat (üks pilt on ka sellest etapist).
  • Täidiseks vahusta eraldi munavalged ja kollased. Sega eraldi kausis kohupiimad, hapukoor ja Golden Stevia.
  • Sega munakollased kohupiima segu hulka.
  • Nüüd lisa õrnalt segades sinna segusse ka vahustatud munavalged.
  • Vala segu õunadega kaetud põhjale.
  • Kõige peale raputa ülejäänud puru.

Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund.

Head isu!

 

NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi

 

#gluteenivabatort #gluteenivabakook #bipabakes #bipa  #suhkruvabakook
#suhkruvaba #õunakook #gluteenivabaõunakook
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Shopping Cart
Scroll to Top