Õues on juba suviselt soe kuid rabarbereid veel jagub seega postitan siia ühe meie pere armastatuima rabarberi koogi retsepti mida valmistavad ka minu mõlemad õed.
Koogi esialgne retsept tuli minuni Hiiumaalt armsa Kaja käest, mistõttu meie peres kannab kook nime “Kaja kook”.
 

Patuvaba rabarberi kook (gluteeni, laktoosi ja suhkruvaba)

Põhi:
  • 5 muna
  • 1,5 tl Golden Stevia
  • 4 spl gluteenivaba jahu (suhkruvaba Korimaista jahu leiad Prismast kuid võid kasutada ka 50% riisijahu ja 50% maisijahu)
Vahekiht:
  • 5 munakollast
  • 300g laktoosivaba hapukoort
  • 1 spl Golden Stevia
  • 1 spl tärklist
  • 400-500g tükeldatud rabarberit (mina lisasin ka veidi kaneeli ja GS)
Kate:
  • 5 munavalget
  • 1,5 tl Golden Stevia
Valmistamine:
1. Vahusta eraldi munakollased ja munavalged. Sega munakollased õrnalt munavalge hulka. Sõelu jahu hulka GS (Golden Stevia) ja sega munasegu sisse. Vala tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi, nt 26cm ümmargune või 30x22cm kandiline vorm (mina kasutasin sellist kandilist). Küpseta 200 kraadi juures 15min.
2. Vahekihi jaoks sega ühes kausis tükeldatud rabarberid kaneeli ja GS-ga ning teises kausis munakollased, hapukoor, GS ja tärklis. Kalla rabarberid hapukoore segu sisse ja sega läbi. Vala segu pruunistunud põhjale ja küpseta veel 10-15min.
3. Katte jaoks vahusta vahekihist järelejäänud munavalged koos GS-ga. Kui rabarberikiht on kalgendunud, laota peale munavalge kate ja küpseta 10min kuni vaht muutub pruunikaks. Tõsta jahtuma.
Kook on hea soojalt kuid kui lasta koogil üleöö seista ilmuvad koogi peale pisarad 😉 Ja siis saab sellest patuvaba rabarberi-pisara kook!
Head isu!
 
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
 
#gluteenivabatort #gluteenivabakook #bipabakes #bipa #kaseiinivabakook #piimavabakook #suhkruvabakook
 
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Shopping Cart
Scroll to Top