Avastasin, et kodus laua peal seisab kolm virsikut, mida kohe kuidagi ära süüa ei taheta, seega otsustasin, et enne kui need käest ära lähevad, teen ühe koogi neist. Nii sündiski allolev retsept. Muidugi võite virsikute asemel kasutada ka muud meelepärast sisu, nt õuna kaneeliga vms.
Virsikukook (gluteeni-, laktoosi/kaseiini- ja suhkruvaba)
Mina tegin seda 26cm läbimõõduga pehmes Tupperware silikoonvormis.
Põhi:
- 1 muna
- 80g maisijahu
- 120g riisijahu
- 100g külm margariini(taimne) või LV või (siis pole kook enam kaseiinivaba)
- 80g maitsestamata soja jogurtit (Alpro Nature)
- 0,5tl küpsetuspulbrit
- 1tl Golden Steviat
- näpuotsatäis roosat soola
Kate:
- 2 muna
- 200g maitsestamata soja jogurtit
- 1-2 spl Golden Steviat (oleneb kui magusta tahad ja milliseid marju/puuvilju sees kasutad)
- 3 värsket, kooritud virsikut (või nt õunad)
Põhja jaoks sega kokku omavahel kõik kuivained, lisa muna, jogurt ja tükeldatud külm margariin/ või. Sega kiirelt käega ühtlaseks taignaks ning suru taigen koogivormi põhja ja äärtele. Kuna taigen kipub sõrmede külge kinni jääma siis võtsin kõrvale endale kausi veega ning ajasin taigna laiali niisutatud näppudega. Eelküpseta põhja ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Katte jaoks tükelda värske kooritud ja kivist puhastatud virsik (võid soovi korral tükeldatud virsikud eraldi kausis veel veidikese Golden Steviaga läbi segada kui soovid magusamat virsikut). Vahusta teises kausis eraldi munad kohevaks helekollaseks vahuks, lisa sinna hulka jogurt ja Golden Stevia ning sega veelkord läbi. Eelküpsenud põhjale laota peale tükeldatud virsikud ning vala kõige peale munasegu. Küpseta veel 200 kraadi juures ca 25 minutit.
Head isu!
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
Jaga Facebookis!